Kanapka grzybiarza

                                Fotoalbum Maryjka



Krótka wizyta w parku i duży wkład do kolacji. Kilka czernidłaków kołpakowatych wystarczyło na przygotowanie prawdziwej uczty. Młode, muślinowe czernidłaki usmażyłam na maśle. Do tego kilka pomidorów koktajlowych, zielona cebula i zrobił się patelniany bukiet.

 

 

 


 

 

Do smażenia wybieramy młode  i różowe wewnątrz kapelusze czernidłaków kołpakowatych. Trzony odrzucamy.

 

 

    

  


Do przygotowania kanapki grzybiarza potrzebne są:
1. pełna mobilizacja do popołudniowego spaceru
2. patelnia, masło, pomidory, cebula i wymieniony grzyb
3. wolny kwadrans na przygotowanie kolacji
3. aparat fotograficzny aby uwiecznić to dzieło

                                                                          Maryjka

                                                                                                                                          

   

Rośliny

Zwierzęta

Fotopstryk

Fotopejzaże

Fotoaura

Gościmy

Odwiedza nas 11 gości oraz 0 użytkowników.

Statystyka odwiedzin

Dzisiaj51
Wczoraj66
Tydzień117
Miesiąc1475
Razem141597

Imieniny


Dzisiaj: 25 Czerwiec 2019       Obchodzą: Dorota, Łucja, Wilhelm

Facebook